Congres Football Medicine strategies for player care

Zaterdag 11 april vroeg uit de veren op weg naar London voor de derde editie van de Football Medicine Strategies for player Care. Een bijzondere ervaring om met een collega en vriend drie dagen nieuwe kennis en ervaring op te gaan doen.

Een zeer boeiende en interessante eerste dag. Goede presentaties over Hamstring blessures, pees problemen en pijn in de lies/onderbuik regio. Internationaal gerenommeerde sprekers welke op deze gebieden de laatste trends en ontwikkelingen aan het publiek mede deelden. Veel aandacht ook voor de FIFA 11+.greenroom

De “FIFA 11+” is een volledige warming-up-programma voor blessures bij mannelijke en vrouwelijke voetballers in de leeftijd 14 jaar en ouder te verminderen.

Het programma is ontwikkeld door een internationale groep van deskundigen, en de effectiviteit ervan is bewezen in een wetenschappelijke studie. Teams die de “FIFA 11+” per week uitgevoerd ten minste tweemaal had 30-50% minder geblesseerde spelers.

http://f-marc.com/11plus/home/

Een geweldige tweede dag. Veel interessante informatie over voorste kruisband problematiek en de impact op voetballers. Een kijkje achter de schermen van de organisatie van topclubs zoals Real Madrid, Bayer M√ľnchen en Chelsea, met name op medisch gebied. Als afsluiting lage rugpijn bij voetballers en de plaats van invasieve chirurgie bij deze voetballers. Weinig plaats voor operaties, het belang van core stabiliteit, flexibiliteit en kracht kwam hier duidelijk naar voren.

In de avond een bezoek aan de FIFA Medical Centre of Excellence in de buurt van Oxford Circus, een prachtig stukje van London. Indrukwekkende faciliteiten en hoe ze bezig zijn met en nadenken over de details in de revalidatie van (top)sporters.

De derde dag, een gevarieerde dag over hoe om te gaan met de belasting van de spelers, hoe kan en ga je dit monitoren? Hierbij hoort het managen van blessure preventie en monitoring van overbelasting van sporters. Fantastische sprekers uit andere takken van sport, waarbij ook het belang van geld en de druk op de spelers duidelijk naar voren kwam. Mooie voorbeelden uit de NFL, cricket, basketbal en atletiek.

Met sportievIMG_0369evert marcoe groet,

Marco van de Biezen 

& Evert Scholten